Szécheny 2020Szécheny 2020

Térmodell Készítő Mobil Rendszer fejlesztése

Kedvezményezett neve:InterMap Térinformatikai és Közigazgatás-fejlesztési Iroda Kft
Szerződött támogatás összege:28 181 158 Ft
Támogatás mértéke (%-ban):62%
A projekt tervezett befejezési dátuma:2019.11.30.
Projekt azonosító száma:GINOP-2.1.7-15-2016-01267

A Térmodell Készítő Mobil Rendszer (továbbiakban: TMR) olyan hardver-szoftver együttes, amely az okostelefon vagy tábla PC szenzorainak pontosságát 50-100 szoros mértékben növeli. A megoldás kiemelten a GPS pozíció és az irány pontosságának növekedését eredményezi.

A TMR egy multiszenzoros mobil eszközhöz kapcsolható hardver, amely a csatlakoztatott mobileszköz szenzorainak precizitását növelve képes a látható környezetet fotogrammetriai eljárásokkal részletesen beszkennelni és felmérni. A végeredmény egy háromdimenziós térmodell, amely pontfelhőt alkot oly módon, hogy a pontfelhő minden pontja háromdimenziós abszolút koordinátával rendelkezik. A felmért pontok között távolság és pontos irányszög mérhető, valamint sík határozható meg.

Az InterMap Kft. által fejlesztett eszköz segítségével a térben található valós objektumokról egy pontos digitális másolat, számítógépi környezetben felhasználható modell készül. A TMR olyan hiánypótló megoldás a magyar és az európai piacon egyaránt, amellyel a célcsoport minden eddigi eljárásnál költséghatékonyabban és kényelmesebben képes a kültéri objektumok (épületek, utcabútorok, műtárgyak) és helyszínek háromdimenziós felmérésére, és a felmért adatok hasznosítására. A Projekt magában foglalja a prototípus tervezését, a létrehozásához szükséges kutatási tevékenységek elvégzését, a prototípus létrehozását és tesztelését. Létjogosultságát az támasztja alá, hogy bár hasonló célra szánt megoldások már léteznek, a tervezett prototípus bekerülési-, önköltségi- és piaci ára, kivitelezési mérete, valamint súlya a létező megoldások töredéke.

Intermap logo

InterMap Kft. 1023 Budapest, Vérhalom utca 18/A


+36 20 398 9077 geometer@intermap.hu

IVSZMI koalíció